Punterwerf Wildeboer

Omschrijving

Wat is er gezelliger dan een dagje met de familie de natuur in? Even lekker de boel de boel laten en uzelf ontdoen van de stress van alledag. De perfecte manier hiervoor is een boot huren en genieten van rust en ruimte. Bij Punterwerf Wildeboer kunt u een boot huren voor één uur, meerdere uren en zelfs een hele dag. En niet zomaar een boot! Onze collectie verhuurboten bestaat uit handgemaakte eikenhouten Beulakermeerpunters mét fluistermotor, zoals die al generaties lang op traditionele wijze gemaakt worden op onze werf. Op de punters is plaats voor acht volwassen personen, met een vaarcomfort dat u niet snel zult vergeten.


Adres
Beulakerweg 48 8355 AJ Giethoorn

Website
www.punterwerf.nl

Café Restaurant Smit’s Paviljoen

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Als u met een fluisterboot, punter of luxe Ottersloep bij Smit’s Paviljoen de haven uitvaart zit u direct op het Bovenwijde. Vanaf hier zijn er diverse mogelijkheden voor het varen van een mooie route: het dorp door, een toertocht langs dorpen in de regio of een mooie vaartocht door de natuur! Onze bootverhuur is elke dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur.


Adres
Binnenpad 29a 8355 BR Giethoorn

Website
www.smitspaviljoen.nl

Bootverhuur en rondvaarten ‘t Zwaantje

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

De grote dichte rondvaartboten zijn overdekt en zijn verwarmbaar met koude dagen.

De standaard rondvaart duurt 1 uur en volgt de toeristische dorpsroute door de smalle grachten en onder de bruggetjes door.

Naast de standaard dorpsroute worden langere rondvaarten georganiseerd zoals Giethoorn oud en nieuw (tijdsduur ongeveer 1,45 à 2 uur afhankelijk van verkeersdrukte), rondvaart Giethoorn en natuurgebied De Wieden onderdeel van Nationaal Park Weerribben Wieden.

Ben je rolstoel gebonden of begeleid je een rolstoeler? De rondvaartboten zijn 100% rolstoel toegankelijk.

Tevens is het mogelijk om fluisterboten te huren, om zelf op ontdekkingstocht door het bijzonder waterrijke Giethoorn te gaan.


Adres
Ds. T.O. Hylkemaweg 1 8355 CD Giethoorn

Website
www.zwaantje.nl

Café Restaurant de Otterskooi

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Alles wat U van Giethoorn verwacht vindt U ook in Dwarsgracht. Rust, ruimte en in het seizoen juist gezellige drukte. Café Restaurant De Otterskooi, gelegen aan het eind van de dorpsgracht, beschikt over meerdere intieme eetzalen, een gezellige bar en een groot terras aan de waterkant. Ook kan De Otterskooi dienen als vertrek- en aankomstpunt voor uw uitstapjes. Kortom, er is een veelheid aan mogelijkheden voor een ieder. In de informatiemap zijn deze uitgebreid toegelicht. Mocht iets niet geheel duidelijk zijn, vraag het ons of kom vrijblijvend even langs. Wij en onze medewerkers willen er graag aan bijdragen dat uw activiteit tot uw volle tevredenheid wordt uitgevoerd.

Uw Gastheer Fokke en Uw Gastvrouw Hillie Vos


Adres
Dwarsgracht 54 8355 CW Giethoorn

Website
www.otterskooi.nl

Rondvaart Zuideinde

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Het paradepaardje van ons bedrijf blijft de rondvaart. Al jaren lang verwennen wij vele dagjesmensen met een unieke tocht door ons schitterende dorp. Wij zitten aan het begin van Giethoorn en varen door het gehele dorp. Niet voor niets noemen we onze tocht dan ook: “De mooiste en de langste rondvaart door Giethoorn“. Indien u volop wilt genieten van alles wat Giethoorn te bieden heeft, dan is het huren van een bootje een echte aanrader. U vaart dan uw eigen route en u kunt alles bezichtigen wat u op uw weg tegenkomt. Stoppen bij een mooi museum, een kopje koffie drinken op een van de vele leuke terrasjes die u tegen komt of aanleggen op een eilandje om te picknicken of te zwemmen, het kan allemaal!


Adres
Maaiensteeg 1 8355 CC Giethoorn

Website
www.zuideinde.nl

Surfschool Giethoorn

Omschrijving

Een dagcursus windsurfen in een kleine groep met ervaren surfinstructeur op het ondiepe Bovenwijde. Eerst uitleg van het surfmateriaal en de benamingen daarvan. Daarna simulator oefeningen op het droge. Vervolgens gaan we het water op. Stand Up Paddle Boarding of te wel SUPPEN is leuk, hip, gezond, gemakkelijk en voor iedereen. Een leuke activiteit voor groepen om Giethoorn te ontdekken.


Adres
Binnenpad 137 8355 BW Giethoorn

Website
www.campingdehof.nl

Jachthaven De Kranerweerd

Omschrijving

Jachthaven De Kranerweerd is een gezellige, centraal gelegen jachthaven in Zwartsluis.

Dankzij haar perfecte ligging, levendige karakter en grote faciliteitenaanbod is deze
jachthaven de perfecte uitvalsbasis op het water!

– full-service jachthaven
-drijvende steigers
-eigen technische dienst
-botenlift
-Eetcafé ’t Kraantje met prachtig terras aan het water
-tankstation met Blauwe Diesel en benzine
-nieuw sanitair
-wasserette
-vuil- en bilgewater afvoeren
-chemisch toilet legen
-winterstalling
-overdekte ligplaatsen

Passanten welkom!


Adres
Het Oude Diep 5-7 8064 PN Zwartsluis

Website
www.kranerweerd.nl

Arendshorst Buitenactiviteiten

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Bij Arendshorst buitenactiviteiten kunt u genieten van Giethoorn op verschillende manieren. U stapt aan boord van een van onze rondvaart en/of fluisterboten om een prachtige tocht te beleven door het schilderachtige Giethoorn en het Nationaal Park Weerribben Wieden waarvan Giethoorn het middelpunt is. Naast de verschillende routes, die per boot gevaren kunnen worden, is de omgeving van Giethoorn ook uitermate geschikt voor een fiets- of wandeltocht. Om u van de idyllische omgeving te kunnen laten genieten heeft Arendshorst Buitenactiviteiten een aantal activiteiten op haar terrein aangelegd. Men kan hierbij denken aan Oud Hollandse spellen, midgetgolf en hand- of kruisboogschieten. Speciaal voorkinderen hebben we een leuke speelweide en een vijver met Bumper Boats.Bij Arendshorst Buitenactiviteiten bent u verzekerd van een leuk dagje uit. Wilt u een familie, team- of personeelsuitje organiseren? Vraag dan naar onze informatie brochure


Adres
Beulakerweg 169b 8355 AG Giethoorn

Website
www.arendshorst-giethoorn.nl

Restaurant ‘t Vonder

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Welkom bij Café Restaurant ‘t Vonder!

Samen genieten.

Wij voorzien u met plezier van een goede kop koffie, uitgebreide lunch of smaakvol diner. Vanaf het gezellige terras, maar ook vanuit ons sfeervolle restaurant en de mooie serre kunt u genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de dorpsgracht van Giethoorn. Op en om het water is altijd iets te beleven. Ons team staat voor u klaar om uw dagje Giethoorn compleet te maken!

Komt u gerust eens langs om de sfeer te proeven. Ook voor familie-uitjes, bruiloften, partijen en vergaderingen bent u bij ons aan het goede adres. Wij verzorgen boot- en fietsverhuur, picknickmanden, heerlijke buffetten en barbecues en arrangementen voor 2 tot 80 personen.

Samen maken we er een onvergetelijke dag van!

Vanaf onze eigen parkeerplaats liggen alle bezienswaardigheden van Giethoorn op loopafstand.

Bij ’t Vonder reserveren is gratis parkeren!

Tot ziens bij Restaurant ’t Vonder!


Adres
Binnenpad 14 8355 BP Giethoorn

Website
www.tvonder.nl

Bootverhuur Kollen

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

U kunt een kano huren, een echte Gieterse punter, een kajak of een tochtje maken met de “fluister”punter. Langs de verschillende routes bevinden zich gezellige terrassen waar het uitstekend toeven is.

U kunt onze boten naar keuzen huren voor een uur of voor een hele dag. Vanaf het Binnenpad is het slechts twee minuten varen naar het ‘Bovenwijde”. Parkeren kunt u op ons ruime parkeerterrein .


Adres
Binnenpad 88 8355 BW Giethoorn

Website
www.kollenverhuur.nl

Hotel Brasserie De Pergola

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Hotel Brasserie de Pergola heeft een aantal fluisterboten en een rondvaartboot. U kunt hier met of zonder reservering gebruik van maken.

Een rondvaart kost € 6,00 p.p. Kinderen < 12 jaar € 3,00 p.p.

Een standaard fluisterboot (max. 6 personen) kost € 15,00 per uur. Deze fluisterboot huren voor de hele dag kost € 75,00

Een grote fluisterboot (max 10 personen) kost € 25,00 per uur.

Ook kunnen wij voor u bemiddelen bij het huren van een sloep.

U kunt bij ons per uur een boot huren, reserveringen vooraf nemen wij alleen aan voor een hele dag.


Adres
Ds. T.O. Hylkemaweg 7 8355 CD Giethoorn

Website
www.depergola.nl

Camping De Stouwe

www.vvvgiethoorn.com
Omschrijving

Camping de Stouwe is een kleine rustige camping waar u heerlijk kunt bijkomen. Geschikt voor campers tot 7 meter en caravans tot 6 meter incl. dissel (we hebben beperkt ruimte voor grotere caravans). Onze camping ligt precies tussen het toeristische Giethoorn-Zuid en het rustige Giethoorn-Noord. Wij zijn aangesloten bij de SVR (stichting vrije recreatie)
Of u nou van fietsen, wandelen, vissen of varen houdt, het kan allemaal.
Wij verhuren ook fluisterboten.


Adres
Middenbuurt 11 8355 BN Giethoorn

Website
www.campingdestouwe.nl

Bed en Boot Mol/Groenewegen

www.vvvgiethoorn.com
Omschrijving

Bootverhuur Mol/Groenewegen is gevestigd in het centrum van Giethoorn. Aan de dorpsgracht nabij het Bovenwijde. De ideale startplaats voor uw boottocht door het gezellige Giethoorn en de rust en de ruimte van de natuur in Nationaal Park Weerribben-Wieden. U krijgt goede uitleg over de eenvoudig te bedienen electromotor en een duidelijke kaart mee. De route is goed aangegeven met gekleurde pijltjes en bakens. Indien gewenst zijn er gratis kussens en plaids op verzoek beschikbaar, evenals kinderzwemvestjes.  Ook te huur: kano’s, (zeil)punters en e-Puntersloep.


Adres
Binnenpad 28 8355 BR Giethoorn

Website
www.molgroenewegen.nl