Jachthaven De Zuidercluft

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Havenmeester Roy Scholtz en zijn team heten u van harte welkom inde passantenhaven van Giethoorn ‘De Zuiderkluft’. Het is de eerste jachthaven aan de westzijde van het kanaal komende vanaf de Beukerssluis. U kunt vrij een ligplaats nemen in de passantenhaven maar ook aan de kade in het Kanaal Beukers-Steenwijk. In het hoogseizoen vragen wij u aan te sluiten en wanneer dat nodig is een medewatersporter langzij te accepteren.
De Zuiderkluft beschikt tevens over een 40-tal camperplaatsen direct en sfeervol aan de haven gelegen.

Tussen 16:00 en 18.00 uur kunt u het liggeld betalen in het havenkantoor. Er is geen pinautomaat aanwezig.
Roy Scholtz is bereikbaar op telefoonnummer: 0521-36 23 12

Het passantentarief bedraagt € 1,20 per meter per nacht en € 1,– per persoon per nacht toeristenbelasting.
Het camperplaats tarief bedraagt € 10,00 en € 1,– per persoon per nacht toeristenbelasting.
Electriciteit € 1,– voor 2 kW.


Adres
Vosjacht 1g 8355 CL Giethoorn

Website
www.havenswaterreijk.nl

Camping De Sloothaak

Omschrijving

Camping de Sloothaak ligt in het hartje van Giethoorn aan de dorpsgracht een aan ‘t Wiede. Het is een gezellige familiecamping. Met ruime staanplaatsen en een eigen ligplaats voor de boot, kunt u heerlijk genieten van het prachtige dorp. Natuurlijk is er volop gelegenheid om te watersporten, zoals zwemmen op het achtergelegen meer, een fluisterbootje of zeilpunter te huren, te kanoën of te vissen. Ook leent Giethoorn en omgeving zich bij uitstek om lekker te fietsen over de paden. Voor ieder wat wils dus.

De jaarplaatsen zijn alleen te huur per seizoen en dus niet voor een korte periode. Er zijn nog enkele jaarplaatsen te huur. Informeer naar onze mogelijkheden.

In het gezellige café restaurant kunt u heerlijk genieten van een hapje eten. Ook wordt er in het hoogseizoen verschillende activiteiten georganiseerd.

Met de uitstekende sanitaire voorzieningen, waarover onze camping beschikt, maakt het u verblijf bij ons helemaal tot in de puntjes.


Adres
Binnenpad 141a 8355 BW Giethoorn

Website
www.desloothaak.nl

Camping De Ronduite

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Onze camping is een ideale uitvalsbasis voor de actieve rustzoekers. Mensen, die vooral houden van watersport, maar ook van wandelen en fietsen.

De camping ligt direct aan het Beulakerwijde met een centrale ligging in het merengebied van de Kop van Overijssel. De Ronduite is naast haar gunstige ligging ook goed bereikbaar. De camping biedt vaste plaatsen voor stacaravans, seizoen- en toeristische plaatsen voor een toercaravan of een tent.

Er zijn een klein aantal toeristische plaatsen beschikbaar. Deze worden uitsluitend verhuurd aan de huurders van onze zeilboten.
faciliteiten
•Er is toezicht op uw caravan en boot, we zijn in het seizoen elke dag aanwezig.
•De camping beschikt over toiletten, douches, wastafels, wasserette en een afwasplek.
•Parkeren op onze centrale parkeerplaats, er staan bagagewagens tot uw beschikking.
•Er is een haven met een ligplaats voor uw boot.
•Trailerhelling aanwezig voor boten tot 6.50 meter. Uitgezonderd kielboten.
•Speciaal voor de zeilers zijn er tuigsteigers.
•Zeilschool
•Honden zijn op ons bedrijf niet toegestaan.

Openingstijden
De camping is geopend van 1 april tot 1 oktober.


Adres
Veneweg 306 7946 LV Wanneperveen

Website
www.deronduite.nl

Camping De Stouwe

www.vvvgiethoorn.com
Omschrijving

Camping de Stouwe is een kleine rustige camping waar u heerlijk kunt bijkomen. Geschikt voor campers tot 7 meter en caravans tot 6 meter incl. dissel (we hebben beperkt ruimte voor grotere caravans). Onze camping ligt precies tussen het toeristische Giethoorn-Zuid en het rustige Giethoorn-Noord. Wij zijn aangesloten bij de SVR (stichting vrije recreatie)
Of u nou van fietsen, wandelen, vissen of varen houdt, het kan allemaal.
Wij verhuren ook fluisterboten.


Adres
Middenbuurt 11 8355 BN Giethoorn

Website
www.campingdestouwe.nl

Hoeve Montigny

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Op onze goed uitgeruste camping zijn 35 ruime kampeerplaatsen. Het geheel is voorzien van een mooie grasmat en wordt omringd door beschutte beplanting. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin aanwezig. Tevens vindt u hier alle noodzakelijke voorzieningen zoals: goed sanitair, warm water, afgesloten fietsenstallling. Euro-aansluiting (6 ampere). Honden zijn toegestaan maar dan wel aangelijnd.Tevens wifi aanwezig ten betaling.

 


Adres
Kanaaldijk 5 8355 VH Giethoorn

Website
www.hoevemontigny.nl

Camping d’Hof

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Grachtjes, meren, bruggetjes, rietgedekte boerderijen en prachtige tuinen bepalen het dorpsbeeld van Giethoorn. Midden in deze unieke omgeving ligt Camping d`Hof, grenzend aan het meer het Bovenwijde en Nationaal Park Weerribben Wieden.

Actief recreëren in een natuurlijke omgeving voor jong en oud. Er zijn vele fiets- en wandelroutes, vaar- en kanoroutes om het gebied te verkennen. Zwemmen, vissen maar ook windsurfen, suppen en zeilen behoren tot de mogelijkheden op deze camping. Vanaf de camping loopt u zo langs de dorpsgracht naar de vele restaurantjes, musea en winkeltjes. Ook de omgeving van Giethoorn is bijzonder en zeker het ontdekken waard.

Camping d’Hof biedt vaste standplaatsen, seizoensplaatsen (va 2 weken) én kampeervelden voor tenten.

Camping d’Hof is niet bereikbaar per auto, dus voor campers hebben wij geen plaats.

Camping d’Hof beschikt over drie trekkershutten, die elk plaats bieden aan 4 personen. Deze houten blokhutten zijn op een ideaal plekje (zie plattegrond) op de camping gesitueerd en vormen een prima verblijfplaats voor een trektocht of korte vakantie. Het is een ideale manier om in Giethoorn neer te strijken, of u nu te voet, op de fiets, met de boot of kano of met de auto bent.

Een trekkershut biedt

vier bedden (een vijfde persoon kan, maar dan zorg dragen voor een eigen matras)
een kooktoestel
zitgelegenheid
een lichtpunt
een wandcontactdoos
een picknicktafel

Let op! In de weekenden minimaal voor twee nachten te boeken op vrijdag en zaterdag.De hutten liggen nabij de sanitaire voorzieningen.
U dient zelf uw slaapzak mee te nemen.
Indien u met de auto bent, kunt u parkeren op 150 meter afstand van de ingang van camping d’Hof. Op de camping staan bolderkarren gereed om de bagage te vervoeren.


Adres
Binnenpad 137 8355 BW Giethoorn

Website
www.campingdehof.nl

Mini camping Onder de Heerenbrug

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Minicamping “Onder” de Heerenbrug is een kleine rustige camping, direct gelegen aan het kanaal Beukers-Steenwijk, in de Kop van Noordwest Overijssel.
Wij bieden u ruime standplaatsen voor caravan, camper of tent: voorzien van euro-aansluitingen en goede sanitaire voorzieningen. Vanaf uw caravan is het uitzicht direct op het water. Ook is er de mogelijkheid op een beschut gedeelte van de camping te staan. Huisdieren zijn toegestaan, mits deze zijn aangelijnd. Door de ligging aan het kanaal Beukers/Steenwijk is het uitgooien van een hengeltje vlakbij mogelijk.

Voorzieningen:

2 ruime douchegelegenheden, voorzien van wastafel.
2 separate toiletvoorzieningen.
Verhoogde toiletten
Ruime afwasgelegenheid v.v. warm en koud water.
Depot voor ledigen chemisch toilet.


Adres
Kanaaldijk 1 8355 VH Giethoorn

Website
www.campingheerenbrug.nl