Atelier 66

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Bij Atelier 66 kunt u een foto laten maken in originele klederdracht, u ontvangt een afdruk en een digitaal bestand. Een leuke belevenis en een dierbare herinnering.

Bij Atelier 66 kunt u een workshop schilderen volgen. Groepen vanaf 6 personen.

Tevens de mogelijkheid voor een tocht door de natuur van Giethoorn en de Wieden. Onze koetsiers en paarden nemen u graag mee voor een kortere of langere rijtoer in een antieke koets. De koetsen rijden hop on, hop off in centrum-dorp Giethoorn en omgeving en op afspraak. www.postkoetsgiethoorn.nl


Adres
Binnenpad 66 8355 BV Giethoorn

Website
www.atelier66.nl

Expositie Beeldschoon

www.vvvgiethooen.com
Omschrijving

Beeldentuin en galerie´ Expositie Beeldschoon’ is een inspiratiebron voor een ieder die van Hedendaagse Beeldende Kunst houdt. Kunst die bij uw gevoel en in uw hart past.

In de smaakvol ingerichte tuin van 6000 m2 tuin en 3 galeries exposeren 35 professionele kunstenaars met 210 binnen- en buitenbeelden, schilderijen en wandobjecten in diverse materialen en verschillende disciplines. Thema dit jaar: ‘Dans is beweging – bij Beeldschoon een beleving’.

Open : Van 10 mei t/m 23 juni  2019, vrijdag, zaterdag en zondag van 13-17 uur en van 30 juni t/m 29 september iedere zondag van 13-17 uur. Andere dagen op afspraak.

   OOK te bezoeken ons Beeldschoon & Weldadig KunstRondje. Dit KunstRondje van 49 km, (loopt door Friesland, Drenthe en Overijssel) dat u zowel op de fiets als met de auto kunt volgen, brengt u bij tien unieke locaties in de Vrije Koloniën van Weldadigheid. U kunt op deze bijzondere plaatsen kunst van ‘Expositie Beeldschoon’ bewonderen. Bij elk kunstwerk vindt u uitgebreide informatie over de kunstenaar en zijn of haar verhaal over het werk.

En voor of na uw KunstRondje ook een bezoek te brengen aan de Beeldentuin bij De Pol.

Meer informatie: download de folder::

https://www.expositie-beeldschoon.nl/wp-content/uploads/2018/09/Beeldschoon-Weldadig-KunstRondje.pdf

of kijk ook op www.weldadigoord.nl/routes

 

 

 

 

 


Adres
Löhnislaan 4 8337 KG De Pol (bij Steenwijk)

Website
www.expositie-beeldschoon.nl

Prinsen Giethoorn

www.vvvgiiethoorn.com
Omschrijving

Al sinds 1930 is Prinsen inwoners en bezoekers van Giethoorn van dienst. Ons tankstation is het enige in de wijde regio dat zowel verkeer op het land als boten in het water kan bedienen.

In onze winkel vindt u onder meer een drogisterij, seizoensartikelen, hengelsportartikelen, watersportartikelen, rookwaren, speelgoed, kranten, huishoudelijke artikelen, batterijen en gereedschappen.

Of geniet van de mooie Kop van Overijssel op één van onze huurfietsen. De fietsenvakman in Giethoorn heeft ook voor u een goed onderhouden fiets klaar staan.

Familie Prinsen en medewerkers heten u van harte welkom en zijn u graag van dienst.


Adres
Beulakerweg 137 8355 AG Giethoorn

Website
www.prinsengiethoorn.nl

Vereniging Gondelvaart Giethoorn

www.vvvgiethoorn.nl
Omschrijving

De Gondelvaart in Giethoorn is vanouds een lokaal evenement en vindt zijn uiteindelijke oorsprong al sinds begin 1900. De huidige vorm van de Gondelvaart bestaat uit een totale verlichting van tuinen, bruggen en gebouwen in het dorp en een groots opgezette Gondelvaart, met verlichte gondels, jeugd gondels en een voorprogramma, welke gehouden wordt op de laatste zaterdag in augustus. De Gondelvaart in Giethoorn geniet regionale en landelijke bekendheid en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 10.000 bezoekers.
Gondelvaart Giethoorn een ‘cultureel erfgoed’, een bezoek meer dan waard!


Adres
Postbus 2217 8355 ZG Giethoorn

Website
www.gondelvaartgiethoorn.nl

Arendshorst Buitenactiviteiten

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Bij Arendshorst buitenactiviteiten kunt u genieten van Giethoorn op verschillende manieren. U stapt aan boord van een van onze rondvaart en/of fluisterboten om een prachtige tocht te beleven door het schilderachtige Giethoorn en het Nationaal Park Weerribben Wieden waarvan Giethoorn het middelpunt is. Naast de verschillende routes, die per boot gevaren kunnen worden, is de omgeving van Giethoorn ook uitermate geschikt voor een fiets- of wandeltocht. Om u van de idyllische omgeving te kunnen laten genieten heeft Arendshorst Buitenactiviteiten een aantal activiteiten op haar terrein aangelegd. Men kan hierbij denken aan Oud Hollandse spellen, midgetgolf en hand- of kruisboogschieten. Speciaal voorkinderen hebben we een leuke speelweide en een vijver met Bumper Boats.Bij Arendshorst Buitenactiviteiten bent u verzekerd van een leuk dagje uit. Wilt u een familie, team- of personeelsuitje organiseren? Vraag dan naar onze informatie brochure


Adres
Beulakerweg 169b 8355 AG Giethoorn

Website
www.arendshorst-giethoorn.nl

Bike rental delivery Giethoorn

www.touristinformationgiethoorn.nl
Omschrijving

Een ruige mountainbike tour, een ontspannende fietstocht naar Giethoorn en omgeving. Onze fietsen of scooters zijn een perfecte manier om je te verplaatsen midden in dit prachtige gebied vol natuur. Kies een van onze fietsen en we leveren deze zo snel mogelijk overal op uw locatie waar u ook verblijft. Binnen een straal van 10 km rondom Giethoorn is deze service geheel gratis. Bike Rental Delivery heeft ook een mobiele service.


Website
www.bikerentaldeliverygiethoorn.com

Play Center Giethoorn

www.vvvgiethoorn.com
Omschrijving

Play Center Giethoorn, het gezelligste casino van Noord-Nederland! Wij zijn iedere dag geopend van 12.00 tot 00.00 uur.
De toegang is vrij en met gratis hapjes en drankjes. Wij hebben verschillende soorten speelautomaten, waaronder roulette, Multiplayers en vele single-machines. Er is dus voor ieder wat wils! Regelmatig hebben wij een leuke actie waarmee extra speelgeld te winnen is. Volg ons ook op facebook en blijf op de hoogte!


Adres
Beulakerweg 165A 8355 AG Giethoorn

Website
www.playcentergiethoorn.nl

IJsclub Belt-Schutsloot

www.vvvgiethoorn.com
Omschrijving

Nooitgedacht in Belt-Schutsloot is in 1977 opgericht door een viertal personen, die nog steeds deel uitmaken van het bestuur. De eerste twee jaar was de club een onderdeel van Sportclub SVBS ’77 In 1979 sloot Nooitgedacht zich aan bij de KNSB. Paradepaardje is de Belterwiedetocht, één van de mooiste toertochten in de Kop van Overijssel. Tijdens de organisatie van tochten kan de vereniging (die géén leden heeft) een beroep doen op een twintigtal vrijwilligers.


Adres
Belterweg 18 8066 PP Belt-Schutsloot

Snorren in de Kop

www.vvvgiethoorn.com
Omschrijving

Onze elektrische Snorfietsen zijn uniek in Nederland. U hoeft niet mee te trappen……alleen gas geven en genieten maar !
Bezoek Giethoorn en het rustieke Dwarsgracht. Ontdek Nationaal Park Weerribben Wieden. Beleef de schoonheid van bosrijke gebieden Woldberg/Eese, Vledder en Havelte.
Snorren in de Kop is gevestigd in de hal van het NS station in Steenwijk. Optimaal bereikbaar met het openbaar vervoer maar ook voorzien van royale gratis parkeergelegenheid.


Adres
Stationsplein 4 8331 GM Steenwijk

Website
www.snorrenindekop.nl